Realizovani projekti

Sa ciljem da nacionalno kulturno nasleđe i izložbenu delatnosti približimo najširoj publici, a u skladu sa svetskim standardima postavljenim u digitalizaciji, još 2012. godine pokrenuli smo portal galerije i muzeji.

Cilj nam je da kroz virtuelne posete izložbama, galerije i muzeje približimo domaćoj i međunarodnoj publici, a u isto vreme učestvujemo u promovisanju i očuvanju kulturnog nasleđa, kao i predstavljanju savremene umetnosti i drugih kulturno-umetničkih projekata.

 

projekat Narodnog muzeja Užice i Ministarstva kulture

17. avgust 2022. godine

Ovaj digitalni kulturni vodič memorijala oslobodilačkih ratova Kraljevine Srbije 1912-1918. je projekat iz oblasti održavanja i unapređenja postojećih i izrade novih kulturnih vodiča u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, sa ciljem podrške razvoju kulturnog turizma, koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja.

Projekat Muzeja krajine i Ministarstva kulture

21. oktobar 2022. godine

Ovaj projekat virtuelizacije predstavlja bogatu kulturnu baštinu Negotinske Krajine.

Realizacijom ovog projekta je povećana vidljivost kulturnog nasleđa Negotinske Krajine, ne samo u Srbiji, već i van granica naše zemlje i znatno utiče na povećanje broja posetilaca. Takođe, projekat je doprineo zaštiti objekata kulturnog nasleđa u digitalizovanoj formi.

Projekat Ministarstva trgovine i turizma

02. septembar 2022. godine